КОВЕЛИТ - Ремонт на домове, офиси и магазини

Основни грешки при боядисване с латекс

Основни грешки при боядисване с латекс

Основни грешки при боядисването с латекс

 

 

Избирането на нискокачествени материали

boyadisvane s lateks

В днешно време се предлагат много материали за боядисване в жилището, но най-предпочитан е латексът. Предимствата му са многобройни - нанася се лесно, съхне бързо, мие се с вода, предлага богата цветова гама и издържа дълго време.

Най-важният елемент при боядисването с латекс са материалите.

Тъй като ще работим по участъци с различна повърхност, трябва да разполагаме и с различни модели четки и мечета. За грапави стени се използват мечета с дебел накрайник, а за гладки - с тесен. По по-специфичните участъци, като дограмата например, ще ни трябва четка с подрязани под ъгъл косми, за да бъдат боядисани и най-труднодостъпните места.

 

Пропускаме предварителната подготовка на стените

Преди започването на боядисването с латекс, трябва да се подготвят стените. Подготовката им има за цел да направи повърхността им гладка и добра за нанасянето. Ако стените са прашни или имат пукнатини, стара боя или други следи от замърсявания, това ще се отрази на крайният резултат. Полагането на дълбокопроникващ грунд, преди боядисването с латекс, запушва порите и прониква дълбоко в стената, което намалява рискът от напукване на латекса, както и спестява значително неговият разход. Грундът може да изглежда като губене на време, преди боядисването с латекс но в резултат получавате равномерното попиване на боята, както и наситени чисти цветове.

 

Не предпазваме добре мебели, под и ъгли в помещенията

boyadisvane s lateks

Боядисването с латекс може да е много мръсно занимание, затова не пропускайте да предпазите всички останали мебели в помещението.  Ако нямате възможност да изнесете мебелите, то можете да ги покриете с найлон, вестници или чаршафи. Ако искате да постигнете видимо професионален резултат и чисти линии в боядисването с латекс, е добре да облепим контактите и ъглите на стените със самозалепваща се лента. 

 

Покриваме четката или валяка с много боя

boyadisvane s lateks

При боядисването с латекс е много важно да потапяме само върха на четката и да отцеждаме валяка. При голямо количество латекс по валяка или четката, е възможно влакната да се слепнат, да засъхне и да не можете да ги изчистите по-късно. Печелим две предимства при боядисването с латекс само с върха на четката - спестяваме латекс и нежелани капки по пода или стените.

 

Нанасяме втора ръка твърде рано

nanasiama-vtora-ryka-rano-pri-boyadisvane-s-lateks

Когато става въпрос за боядисване с латекс искаме нещата да станат възможно най-бързо. Нанасянето на втори слой, преди да е изсъхнал първия, може да провали цялото боядисване, затова е добре да следваме инструкциите на опаковката. Ако и тогава имате колебания, е добре да изчакате поне 24 часа, за сте сигурни, че минаването на втората ръка боядисване с латекс ще е на сухи стени или таван.

 

Специалистите ни по боядисване с латекс имат необходимите умения и инструменти, за да се справят с всякакви предизвикателства. Ако имате нужда от боядисване с латекс във вашия дом, не се колебайте да се свържете с нас на телефон: 0899 148 563.