КОВЕЛИТ - Ремонт на домове, офиси и магазини

Всичко за шпакловката

Шпакловка

 

Какво е шпакловка

Шпакловката е готова или прахообразна смес, която след нейното полагане формира завършващ слой върху обработената повърхност. Тя се използва във вътрешни, сухи и затворени помещения. Приложението на шпакловката е полагането й върху бетон, варопясъчни, вароциментови и гипсови мазилки, както и върху газобетон и гипсокартонени плоскости. Шпакловката намира приложение и в сухото строителство, като с нея може да се покриват фуги.
 

Защо е нужна шпакловка

Ако стените следват да бъдат боядисани или облепени с тапети, използването на шпакловката е почти винаги наложителна. Полагането на шпакловката по стените и таваните цели да ги направи идеално гладки. С нейната помощ сцеплението на гладката повърхност и тапетите става по-добра, както и връзката между тапета и лепилото е по-здрава и издръжлива във времето. Ако тапетите са тънки и на стената няма шпакловка, опасността грапавините и петната да прозират се увеличава, което прави полагането на шпакловката  задължителна! Поради индивидуалността на всеки ремонт е добре да се направи оглед от специалисти, защото има случаи, когато шпакловката не е необходима. Такъв пример може да бъде повърхност на стените, която е от много висококачествени материали. Шпакловка може да не се прави и когато тапетите са достатъчни дебели, плътни или релефни. 

 

Полагане на основа за шпакловка

shpaklovka-cena

Подготовката на основата е първия процес на шпакловката. Преди полагането на шпакловката, основата трябва да бъде здрава, равна, чиста, без петна от боя, прах и други. За да не бъдат допускани последващи грешки от този процес, в него има моменти, които не трябва да бъдат пропускани. По основата не бива да се допуснат остатъци от кофражни масла, преди полагането на шпакловката. В някои случаи е нужно дебелината на мазилката да е по-голяма, което се постига с поставянето на два слоя, както и подсигуряване на по-здрава основа, с полагане на грунд.

 Ние разполагаме с екип с дългогодишен опит и професионално отношение, който извършва качествена шпакловка - цената, на която е съизмерима с качеството.

 

Видове шпакловки

Гипсова шпакловка - най-разпространеният модерен вид. Тя се отличава с пластичност и еластичност, което прави площта, върху която е нанесена по-лесна за следваща обработка.

 

Шпакловка с гипсово лепило - за нестабилни и износени основи. При шпакловка с гипсово лепило, слоят става твърд и труден за нараняване. Нужно е да се използва допълнителна фина шпакловка, поради непозволяването да се шкури. 

 

Фина шпакловка - за перфектен резултат. При фината шпакловка се обработва повърхността с готови или полуготови фини смеси. Фината шпакловка – цената, за която се избива многократно, ако е направена качествено, се поставя само във вътрешни помещения и то след като повърхностите са измазани с мазилка. Нашият 15-годишен опит ни е научил да предлагаме бързи, завършени и качествени услуги за шпакловка.

 

Циментова шпакловка - за изграждане.  Циментовата шпакловка е предназначена за тънкослойно еластично шпакловане и изглаждане на варо-циментови и бетонови повърхности, всички видове хастарни мазилки, тухлени зидарии и основи от газобетон, гипскартон и гипсфазер и други. Подходяща е като изравнителен слой върху грапави и неравни варо-циментови, саниращи и топлоизолационни  мазилки, преди нанасяне на керамични покрития, структурни мазилки и бои.

Варова шпакловка - фина шпакловка за добър вътрешен климат.. Високата паропропусливост на варовата шпакловка позволява да се регулира влажностният климат в помещенията. При висока влажност тя поема влагата, а при сух въздух, я отдава към помещението. Тези свойства на варовата шпакловка я правят идеална както и за бани и тоалетни, така и за и стаите.  Шпакловката на варова основа има антибактериални и антисептични свойства, защото е високоалкална и по този начин предотвратява образуването на плесен и гъбички. 

 

Защо да изберете нас за вашата шпакловка

 

Качество, прецизност и точност са еквивалент на “Ковелит”. Професионално направената шпакловка и всеки детайл към нея е отлична основа за последващите ремонтни действия, а крайният резултат и удовлетвореността на вас от него е главната ни мисия. За прецизното изпълнение на всяка шпакловка ви са важни както подходящо избраните материали, така и тяхното качество и професионалното изпълнение.