КОВЕЛИТ - Ремонт на домове, офиси и магазини
Ремонт на покриви -  - доверете се на Ковелит!

Гипсокартон

https://kovelit.com/uploads/shop/12/gipsokarton_31_sm.png

Гипсокартонът се подразделя на нормален, влагоустойчив, огнеупорен, универсален(влаго и пожароустойчив) и акустичен.   

Нормален гипсокартон

Нормален или плосък лист от гипсокартон е предназначен за вътрешно обзавеждане. С него можете да изработите стена от гипсокартон, строителна преграда от гипсокартон и многостепенни тавани.

Влагоустойчив гипсокартон

Влагоустойчивият гипсокартон се използва за изграждането на преградни стени, предстенни обшивки и окачени тавани, в помещения с повишена влажност. Гипсовото ядро на влагоустойчивият гипсокартон е специално импрегрнирано срещу поемане на вода и обогатено с антимикробични добавки. Влагоустойчивият гипсокартон е със специално импрегриран картон. Той се прилага в помещения с висока относителна влажност. Препоръчва се да се използва комбинирано с подходящи хидроизолации и вентилация. След предварителна обработка, влагоустойчивият гипсокартон може да бъде покриван с плочки, мазилки, латекс и други.

Огнеупорен гипсокартон.

Огнеупорен гипсокартон се използва на места в близост до източници на открит огън. Благодарение на фибростъклото в материала на сърцевината на огнеупорният гипсокартон, тази суха стена има висока устойчивост на пламък и може да се използва в зони с високи изисквания за пожарна безопасност. 

Универсален гипсокартон

Универсалният гипсокартон има както повишена устойчивост на влага, така и на открит пламък, което го прави идеален за постигане на огнеустойчивост и влагоустойчивост в мокри помещения, като парни бани, бани и сауни.

Акустичен гипсокартон

Акустичният гипсокартон има висока звукоизолация, което го прави идеален за довършителни работи, концертни зали, танцови студия и звукозаписи, спални стаи. Различаването между акустичният гипсокартон и универсалния е, че в неговата повърхност са изработени дупки с диаметър около 1 см, а от обратната страна листът е покрит със специално шумопоглъщащо покритие, което абсорбира добре звуковите вълни. Акустичният гипсокартон може да се боядисва, но не може да се замазва, за да не се повлияят неговите звукоизолационни свойства.

 

За доставка и полагане/изграждане на предстенни обшивки, куфари и окачени тавани от гипсокартон – потърсете ни веднага! 

Изберете ни – цената ще ви се отплати!

 

 

Към реализирани проекти
Свържете се с нас: 0899 148 563 Пишете ни:
capcha
Наши проекти
Снимки от обекти, в които сме извършвали строително-ремонтни дейности
Партньори

За нас качеството на материалите е в основата на добре свършената работа. За това винаги избираме най-доброто за Вас, нашите клиенти!

 • Boro
 • Henkel
 • Profilink
 • Levis
 • Legrand
 • Bosch
 • Kronotex
 • Aluplast
 • Salex
 • KAI GROUP