КОВЕЛИТ - Ремонт на домове, офиси и магазини
Ремонт на домове, офиси и магазини Хидроизолация - огъваеми битумни мушами ,битумни керемидиЕк

Хидро и топлоизолация

https://kovelit.com/uploads/shop/9/hidro_28_sm.png

Хидроизолационната система на база огъваеми битумни мушами се полага при следните атмосферни условия: температурата на въздуха е не по-ниска от плюс 5 градуса  и не по-висока от плюс 35 градуса, като  трябва да се съблюдава тя да съответства на температурата, дадена от производителя; да няма валежи (роса , дъжд, слана и сняг) и вятър.
Битумните керемиди се използват за хидроизолиране на покриви. Те се  произвеждат чрез двустранно импрегниране с APP модифициран  битум на основа от стъклен воал с тегло 125 гр/м2.

Керемидите се произвеждат под формата на ивици, като отгоре са  покрити с цветна минерална посипка или тънко метално фолио (алуминий, мед) и ситен кварцов пясък или талк отдолу. Всяка  ивица има зони с фабрично нанесено лепило, която осигурява  залепването им една към друга. Приложими са при минимален наклон на покрива от 22 / 27 %. Характеризират се с малко тегло - от порядъка на 10кг/м2, а общата дебелина на продукта е 3-4 мм.

Най - разпространената  употреба  на EPS е  като  лепена  външна  фасадна топлоизолация, но често се използва и при вентилируеми  окачени фасади, като среден слой в двойни стени и др.

Експандиран пенополистирен (EPS) е микропорест изкуствен органичен материал, над 95% от обема на който е въздух, затворен в сфери от решетката на полимера. Експандираният пенополистирен, с популярното название стиропор, предлага много добри топлоизолационни качества при добра здравина, минимална деформативност, ограничена паропропускливост, огнеустойчивост (клас В1) . Недостатъците на  EPS  спрямо минералните вати  са резултат от неговата полимерна същност - макар, че е самогасим, стиропорът все пак е запалим, неустойчив е на слънчева радиация, а освен това не предлага същите звукоизолационни качества.  

Екструдиран пенополистирен (XPS)  се получава от пяна на същия полимер, но при различна технология на оформяне на микропорите, която ги прави по - малки и най - важното със затворена структура . Така се постига  висока  водо - и  паронепропускливост, както и по - висока якост при същата плътност. Заедно с повишената  устойчивост на стареене, това са и предимствата на екструдирания пенополистирол пред експандирания, но при сравнително по - висока  себестойност  на материала.

Каменна вата - процесът на производсво е същият, но се използват базалтови скали, като вулканичния произход на двата вида минерали  обуславят практически еднаквите им своиства. Като естествен скален  материал ватата е екологично чиста и също така негорима, което позволява сравнително достъпна цена и ефективно  се използва за огнезащита при най - високия клас на горимост А1. Ние разполагаме с екип с дългогодишен опит, професионално отношение и поддържане на  хигиена на обекта.

Повече информация за предлаганите от нас ВиК Услуги.

Към реализирани проекти
Свържете се с нас: 0899 148 563 Пишете ни:
capcha
Наши проекти
Снимки от обекти, в които сме извършвали строително-ремонтни дейности
Партньори

За нас качеството на материалите е в основата на добре свършената работа. За това винаги избираме най-доброто за Вас, нашите клиенти!

 • Boro
 • Henkel
 • Profilink
 • Levis
 • Legrand
 • Bosch
 • Kronotex
 • Aluplast
 • Salex
 • KAI GROUP