КОВЕЛИТ - Ремонт на домове, офиси и магазини
Ремонт на покриви - Окачени тавани,преградни стени и предстенни обшивки. - доверете се на Кове

Окачени тавани

Окачени тавани

 

Окачените тавани са едно модерно съвременно решение, предлагащо много свобода и уникалност за всеки един дом. Едно от най-популярните, оригинални и бързи решения са окачените тавани. Това е така, тъй като те имат изключително много предимства и почти никакви недостатъци.

 

Какво представляват окачените тавани

 

Окачените тавани представляват конструкции, които са изградени върху определено разстояние от основния таван. Най-често окачените тавани са изработени от гипсокартон. Голямото им предимство е, че могат да бъдат монтирани под всякакъв вид неравни и груби основи. Така окачените тавани се превръщат в многофункционално и предпочитано решение. Окачените тавани от гипсокартон се използват широко в интериора на всяко домакинство, офис или сграда. Огромното им предимство е, че се прилагат успешно в помещения с висок процент на влажност и възможността окачените тавани да приемат всякакви форми.

 

Предимства на окачените тавани:

Топлоизолация – окаченият таван може отлично да служи и за топлоизолация. При поставянето се използва минерална вата, която в съчетание с основните механизми и конструкции на окачения таван се постига значително повишаване на изолацията от външната среда.

Шумоизолация – едно от най-важните предимства на окачения таван от гипсокартон, което доста често е подценявано е шумоизолацията. Тя се постига в съчетание от каменна вата с основните конструкции и механизми. Така лесно с окачен таван ще се отървете от неприятното тропане на съседите от горния етаж.

Гладка повърхност – при основния таван винаги има опасност от следи от груба повърхност или нежелани неравности. Това може да се отрази освен на визуално несъвършенство, така и на качество като създаде непредвидени бъдещи проблеми. С поставянето на окачени тавани, ефектът, който се постига е идеално гладка повърхност и същевременно защита.

Прикритие – окаченият таван лесно може да скрие всички несъвършенства от основния таван. Така лесно и красиво ще прикриете различни видове водопроводни, електрически, въздушни и други инсталации. Освен за естетически издържан вид в този случай, окаченият таван ще постигнете максимална безопасност от дадените инсталации и появата на възможни проблеми, ако те са разкрити.

Сложни орнаменти – с окачения таван има възможност за изпълнение на сложни фигури и орнаменти. Гипсокартонът, който е в основата на окачения таван, ви дава възможност да разгърнете изцяло вашата фантазия, а на нас - да вдъхнем живот и на най-смелите ви мечти.

Системи за поставяне на окачени тавани

 

За поставянето на окачения таван е нужно поставянето на специална система.

Системите за поставяне на окачените тавани могат да бъдат различни в зависимост от това каква е основата, броят и теглото на телата, които ще носи тавана, вида на самия гипсокартон и неговата дебелина. Други фактори, които са важни за системите за поставяне на окачените тавани е начинът на монтаж (отстояния между профилите, очакване и др.), също така крепежните елементи и обработката на фугите, която се изменя.

 

В поставянето на окачени тавани от гипсокартон има два основни типа системи:

Окачен таван със система с единична скара – този вид система позволява минимално отстояние от грубата основа. Често размерът и е между 4,5 и 5,5 см. Разходите за материали, които се използват за окачен таван с единична скара в сравнение с двойната скара са много по-ниски.

Окачен таван с двойна скара – при използването на този механизъм окаченият таван подобрява много структурата си и придобива по-голяма издръжливост. С двойната скара еластичността е много по-голяма и окаченият таван става устойчив на деформация от грубата основа и вибрация. При този механизъм се захваща грубата основа в много по-малко упорни точки. Така при монтирането на окачен таван с двойна скара се позволява инсталирането на обемисти съоръжения между тавана и грубата основа.

За доставка и полагане/изграждане на предстенни обшивки, куфари и окачени тавани от гипсокартон – потърсете ни веднага!

Към реализирани проекти
Свържете се с нас: 0899 148 563 Пишете ни:
capcha
Наши проекти
Снимки от обекти, в които сме извършвали строително-ремонтни дейности
Партньори

За нас качеството на материалите е в основата на добре свършената работа. За това винаги избираме най-доброто за Вас, нашите клиенти!

 • Boro
 • Henkel
 • Profilink
 • Levis
 • Legrand
 • Bosch
 • Kronotex
 • Aluplast
 • Salex
 • KAI GROUP